Poljoprivrednik ste? Evo kako možete ostvariti 100% financijske pomoći za svoje investicije!

Nećemo se zavaravati, kao poljoprivrednik često je teško uspjeti. Ulaganja su velika, razne vremenske nepogode sve češće, a cijene otkupa stalno su u padu, barem za one hortikulture koje su kod nas među poznatijima.

No, imate li potrebu za investicijama, a ne znate kako i odakle osigurati sredstva, danas vam je sretan dan. Naime, ekskluzivno vas obavještavamo da su u najavi čak dva natječaja EU fondova preko kojih možete ostvariti – 100% financiranja vaših investicija.

Kako bismo vas upoznali s natječajima, krenut ćemo od Mjere 6 koja se odnosi na Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja te uključuje čak četiri podmjere:

  • potporu mladim poljoprivrednicima,
  • potporu ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom području,
  • potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava te
  • potporu ulaganju u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.

Evo o čemu se konkretno radi.

Mjerom 6 želi se potaknuti demografska obnova opustošenih ruralnih područja Republike Hrvatske koja je jedan od važnijih ciljeva Programa ruralnog razvoja. Odgovor je to na iseljavanje sve više mladih u gradove i inozemstvo. No, da bi došlo do ponovnih naseljavanja hrvatskih sela, nužno je osigurati primjerene životne i radne uvjete, a pritom se prvenstveno misli na to da im se osigura posao.

Potporu je moguće uložiti u cijelu lepezu troškova, od kupnje/zakupa poljoprivrednog zemljišta, kupnje domaćih životinja, sjemenja, gradnju i opremanje zaštićenih prostora, kupnje poljoprivredne mehanizacije, sve do ruralnog turizma i izrade suvenira.

Potpora ovisno o podmjeri iznosi od 15.000 do 50.000 eura po korisniku, odnosno u slučaju financiranja 70% investicija čak do 200.000 eura.

Ovdje možete pronaći Vodič za korisnike o definiciji malih i srednjih poduzeća kako biste vidjeli odgovarate li skupini koja ima pravo prijaviti se na natječaj.

Zanima li vas više informacija o ovoj prilici koju ne biste trebali propustiti ako ste poljoprivrednik, svakako nam se javite za neobvezujući sastanak, gdje ćemo vas upoznati s procedurama prijave.

Kontaktirajte nas već danas!

0 odgovor(a)

Napišite komentar

Želite li se uključiti u raspravu?
Slobodno napišite što mislite!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *