Obavijest o izmjenama natječaja za tip operacije 6.2.1.

ja za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavljuje 9. ožujka 2018. godine Izmjene natječaja za podmjeru 6.2. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima za tip operacije 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.
Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 26. ožujka 2018. godine od 12:00 sati do 7. svibnja 2018. godine do 12:00 sati.

Najvažnije izmjene su sljedeće:

  1. U slučaju aktivnosti kupovine mehanizacije/strojeva/opreme u sektoru pružanja usluga u ruralnom području korisnik mora imati godišnji prihod od usluga u iznosu od najmanje 75.000,00 HRK tijekom svake godine u razdoblju od pet godina nakon datuma konačne isplate.
  2. Promjena organizacijskog oblika dozvoljena je isključivo u slučaju kada korisnik – OPG u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu ne može diversificirati prijavljenu djelatnost u skladu s Pravilnikom o dopunskim djelatnostima. Promjena organizacijskog oblika dozvoljena je od dana sklapanja Ugovora o financiranju do podnošenja zahtjeva za isplatu prve rate.
  3. Nositelj diversificirane djelatnosti obvezan je biti zaposlen na puno radno vrijeme.
  4. Ako je korisnik umirovljenik i ujedno nositelj diversificirane djelatnosti, mora imati zaposlenu najmanje jednu osobu na puno radno vrijeme.

Izmjenjenu natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na ovom linku: OVDJE.

U pripremi projekta za prijavu na natječaje, izradi same prijave i ostale prateće dokumentacije, kao i pružanju usluga za osiguranje uspješne provedbe projekta, tu smo za vas!

Zatražite neobvezujuću ponudu za konzultantske usluge!

 

 

0 odgovor(a)

Napišite komentar

Želite li se uključiti u raspravu?
Slobodno napišite što mislite!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *